Activiteiten

Vrienden van De Waai

ACTIVITEITEN

Natuur ontmoet Cultuur


Graag uw aandacht voor een gezellig uitstap ten voordele van OBC De Waai, OOOC De Bries en RTH De Stormkering.

Op zondag 29 maart  staat CultuurCentrum De Herbakker, Pastoor De Nevestraat in Eeklo, in het teken van ‘Natuur ontmoet Cultuur’.

 

Rudi Baetslé en Peter De Craene maakten een film over de rijke natuur in het Meetjesland: sinds jaar en dag proberen zij de natuur zo mooi mogelijk in beeld te brengen en hebben zij er hun doel van gemaakt heel wat mensen te laten genieten van deze mooie en soms spectaculaire natuurbeelden. Zij wensen een zo breed mogelijk publiek te wijzen op de ongelooflijke biodiversiteit en de pure schoonheid van de natuur.


Om deze boodschap te versterken zijn zij vorig jaar een samenwerking gestart met Motel Bliss, een groepje muzikanten, die de film begeleidt met rustige live-muziek: Sam Werthen verzorgt de zang, Luckas Moens, Martijn Veulemans gitaar, Rik Verstrepen viool, Steven Scheepers contrabas vormen de volledige bezetting. (https://www.facebook.com/motelblissmusic/)

Een concept waarbij film en muziek elkaar versterken was geboren: "Natuur ontmoet cultuur"


Een eerste voorstelling in de kerk van Ronsele in oktober 2018 toonde de impact: het publiek werd een uur lang meegezogen in de Meetjeslandse natuur en werd enorm geraakt door de combinatie van deze beelden ondersteund met de prachtige muziek van Motel Bliss. Geen stoel onbezet, het inspirerende kader van de kerk: het was een succes. De “Art Cube” in Gent volgde, ook daar een volle zaal, en lovende reacties.

 

‘Natuur ontmoet Cultuur’ maakt telkens de verbinding met een sociaal doel: de opbrengst van deze culturele avonden gaat rechtstreeks naar de uitgekozen doelen. En op 29 maart zijn onze afdelingen OBC De Waai, OOOC De Bries en RTH De Stormkering aan de beurt!


DATUM VRIJHOUDEN


Copyright @ All Rights Reserved